Uitrit of inrit aanvragen

Wilt u een ingang of uitgang voor voertuigen van of naar de openbare weg, of een verbreding daarvan, voor bijvoorbeeld de toegang naar een garage? U kunt bij ons terecht voor het aanvragen van een uitrit of het verbreden van een uitrit. Waar we uitrit schrijven kunt u ook inrit lezen.

Uitrit aanvragen of verbreden

Om een nieuwe uitrit aan te vragen of een bestaande uitrit te verbreden vult u het formulier uitrit aanvragen in. Bent u niet eigenaar van de grond? Dan heeft u ook toestemming van de eigenaar van de grond nodig. De toestemming voegt u toe in het formulier.

U krijgt binnen zes weken een reactie op uw aanvraag. Bij een toestemming krijgt u een brief met daarin een prijsopgave van de kosten en een formulier waarin u aangeeft dat u akkoord gaat met deze kosten. Dit formulier stuurt u per post of e-mail naar gemeente De Fryske Marren, cluster omgeving. Wordt uw aanvraag geweigerd? Vanuit bijvoorbeeld het oogpunt van verkeersveiligheid, dan ontvangt u een brief met een toelichting van de weigering.

Kosten aanleg of verbreding uitrit

  • Het instaptarief bedraagt € 60,-
  • Prijsopgave van werkzaamheden en materiaal voor de nieuwe uitrit of de gewenste verbreding.

Naast deze kosten kunnen er voor u bijkomende kosten zijn zoals het verplaatsen van een lichtmast, het kappen van een boom of het verplaatsen van een straatkolk. Deze kosten kunnen variëren van € 250,- tot € 500,- per onderdeel.

Zodra het formulier waarin akkoord gaat met de prijsopgave bij ons binnen is, wordt de aanleg met u doorgesproken. De daadwerkelijk aangelegde vierkante meters worden bij u in rekening gebracht.

Aanvragen bedrijven

De aanvraag voor de aanleg of het verbreden van een uitrit bij een bedrijf beoordelen we naar gebruik/belasting van de uitrit. Hiervoor krijgt u een offerte.

Aanvraag uitrit op papier?

Maak gebruik van het aanvraagformulier uitrit of inrit. U kunt dit invullen en vervolgens opsturen naar gemeente De Fryske Marren. U krijgt binnen 6 weken een reactie op uw aanvraag. Bij een toestemming krijgt u een brief met daarin een prijsopgave van de kosten en een formulier waarin u akkoord gaat met deze kosten.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 14 05 14 of stel uw vraag in ons contactformulier.

Te downloaden: