Uitleg schuldhulpverlening

Heeft u hulp nodig bij schulden of het voorkomen van schulden? Maar wilt u eerst graag weten wat u kunt verwachten van schulddienstverlening? In de onderstaande filmpjes krijgt u op een eenvoudige manier uitleg over de hulp die wij kunnen bieden.

Schuldhulpverlening

Heeft u te maken met schulden? En zoekt u naar een oplossing? Wij kunnen u helpen bij het aanpakken van de schulden.

Vroegsignalering

De gemeente kan u een seintje geven om onbetaalde rekeningen te betalen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat u niet in de schulden terecht komt. Dit heet vroegsignalering.

Intakegesprek

Zodra u zich bij ons meldt met schulden, plannen wij vrijblijvend een intakegesprek. In dit gesprek kijken we hoe we u het beste kunnen helpen.

Budgetbeheer

Lukt het niet om uw eigen inkomsten en uitgaven te beheren? We kunnen u hierbij ondersteunen door budgetbeheer aan te bieden.

Schuldregeling

Als het niet lukt om uw schulden af te betalen dan kan er een regeling met de schuldeisers worden getroffen.

Beschermingsbewind

Het kan lastig zijn om zelf uw geldzaken te regelen. Het is dan mogelijk om uw geldzaken en administratie over te laten nemen door een bewindvoerder. Dit noemen we beschermingsbewind of onder bewind staan.

Beslag en beslagvrije voet

Wanneer u gedurende langere tijd uw rekeningen laat liggen zonder deze te betalen dan kan er beslag gelegd worden.

Stabilisatie(fase)

Om geen verdere schulden te maken proberen we samen me u uw uitgaven op elkaar af te stemmen. We noemen dat stabilisatie.

Vrij te laten bedrag (VTLB)

Wanneer u bezig bent uw schuld terug te betalen aan de schuldeisers blijft er altijd een deel van uw inkomen over om van te leven.