Jelle Wesselius

Voor degenen die de trouwambtenaren niet persoonlijk kennen is dit de plaats om meer over hen aan de weet te komen. Maar hoe mooi het verhaaltje ook is, iedereen zal begrijpen dat een persoonlijke kennismaking meer en betere informatie zal opleveren en op basis daarvan jullie gemakkelijker een bepaalde voorkeur voor een trouwambtenaar kunnen uitspreken.

Voor degenen die de trouwambtenaren niet persoonlijk kennen is dit de plaats om meer over hen aan de weet te komen. Maar hoe mooi het verhaaltje ook is, iedereen zal begrijpen dat een persoonlijke kennismaking meer en betere informatie zal opleveren en op basis daarvan jullie gemakkelijker een bepaalde voorkeur voor een trouwambtenaar kunnen uitspreken. Helaas, voorlopig moet je het doen met een foto of …, misschien toch maar gewoon op mijn naam googelen!

Valt de keuze op mij dan neem ik enkele weken voor het moment suprême contact op met jullie om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Een huwelijk of geregistreerd partnerschap te mogen voltrekken ervaar ik als een groot voorrecht. Je mag dan immers een kleine schakel zijn bij een belangrijke gebeurtenis in het leven van twee mensen. Altijd staan jullie wensen centraal en als het ook maar even kan werk ik graag mee om deze allen tijdens de plechtigheid uit te laten komen. Het blijft ontzettend leuk en uitdagend om steeds opnieuw een toespraak te mogen maken en uitspreken die helemaal past bij het paar waar het om draait. Uiteraard naar wens meer of minder humor en ‘plechtige’ gedeeltes in de toespraak verwerkt. Frysk, Nederlands, Engels of een mix van alle drie de talen, jullie zeggen het maar. In ieder geval weet ik zeker dat in de meeste gevallen een deel van mijn bijdrage een verrassend element bevat, wat dat is, daar laat ik jullie graag kennis mee maken als het zover is!

Wie is Jelle Wesselius?

Getrouwd, kinderen en kleinkinderen, wonend in gemeente De Fryske Marren. Mijn loopbaan is gevarieerd: van melkveehouder tot wethouder en van spreker bij begrafenissen, crematies en huwelijken tot producent van theaterproducties, acteur in toneelproducties en openluchtspelen en…..ach, nog zoveel meer leuke dingen! Kortom: een boeiend en afwisselend bestaan maar dat maakt het juist ook verschrikkelijk leuk. Mijn lijfspreuk: Pluk het moment want de hele dag plukken lukt toch niet!