Fred Veenstra vertrekt als burgemeester van De Fryske Marren

10 juli 2024

Fred Veenstra vertrekt bij gemeente De Fryske Marren. De gemeenteraad van Smallingerland heeft Veenstra in de raadsvergadering van dinsdag 9 juli voorgedragen als nieuwe burgemeester. Veenstra is sinds 2015 burgemeester van De Fryske Marren en gaat waarschijnlijk vanaf november 2024 deze rol vervullen voor Smallingerland.

Voor Veenstra is Smallingerland geen onbekend terrein. Hij was hier in 2002 wethouder, waarna hij in 2010 burgemeester werd van Franekeradeel. Op 1 december 2015 werd Veenstra burgemeester van De Fryske Marren, waar hij dus na bijna 9 jaar vertrekt.

Veenstra kijkt uit naar zijn nieuwe stap, maar gaat De Fryske Marren ook missen. “Ik ha it hjir geweldich nei it sin hân. Fan de earste dei ôf fjilde ik my hjir thús. Dit is in waarme en noflike gemeente, mei belutsen ynwenners, ûndernimmers, riedsleden en bestjoerders. Ik sjoch út nei myn nije útdaging yn Smellingerlân, mar myn tiid by De Fryske Marren sil ik nea ferjitte.”

Opvolger
De gemeenteraad van De Fryske Marren gaat binnenkort in overleg met commissaris van de Koning Arno Brok over de opvolging van Veenstra.

Het laatste nieuws