Afvalcampagne

Luiers voortaan ook in te leveren op het milieuterrein

Ook voor gezinnen met kinderen in de luiers kan het handig zijn om volle zakken met luiers te brengen naar het milieuterrein. Hiervoor zijn extra containers beschikbaar.

Transparante zakken voor inleveren luiers

Komt u naar het milieuterrein dan sorteert u de grondstoffen die u brengt zelf. Zakken en dozen met grof vuil gaan leeg en de grondstoffen gaan in aparte containers. De dozen gaan bij het oud papier. We recyclen op deze manier zoveel mogelijk materialen en voorkomen hiermee dat er teveel onnodig afval wordt verbrand. De luiers worden ingeleverd in transparante zakken en gaan in een aparte container.

Wasbare luiers zijn duurzaam en hebben veel voordelen

Een kindje in de luiers zorgt al snel voor zo’n 260 kilogram luierafval per jaar. Per persoon is dat gemiddeld 10 kilogram afval per jaar. De wasbare luier levert minder afval. Per kind heeft u 24 wasbare luiers nodig in plaats van 5.500 wegwerpluiers over de gehele luiertijd. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens voor de portemonnee. U bespaart hiermee namelijk zo’n € 500 per kind. Dit bedrag is inclusief waskosten. Moderne wasbare luiers zijn gemakkelijk in gebruik. In de wasbare luier zit een inlegdoekje. Deze gooit u na gebruik bij het restafval. De luier zelf gaat in de was.