Afvalpas

Sommige inwoners binnen onze gemeente maken gebruik van een ondergrondse container. Deze containers zijn geschikt voor afvalzakken met een inhoud van maximaal 40 liter.

Bediening ondergrondse container

U gebruikt de ondergrondse containers met behulp van een afvalpas (ook wel milieupas). De bediening van de inworpzuil staat op de ondergrondse container aangegeven.

Afvalpas en verhuizen

Gaat u verhuizen? Laat de afvalpas achter voor de nieuwe bewoners. De pas hoort bij het adres.

Komt u in De Fryske Marren wonen of verhuist u binnen de gemeente? En zamelen wij het afval van dit adres ondergronds in? Als het goed is, hebben de vorige bewoners de afvalpas achtergelaten. Ligt er geen afvalpas? Neem dan contact op met de vorige bewoner of uw verhuurder of zij de pas nog in bezit hebben. Is de pas dan nog niet terecht? Neem dan contact met ons op.

Woont u op een geheel nieuw adres? Dan ontvangt u de pas automatisch. U hoeft dus niets te doen.

Vervangende afvalpas aanvragen

Bent u uw afvalpas kwijtgeraakt of heeft u deze per ongeluk beschadigd? Dan kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen. Voor een nieuwe pas betaalt u € 15. De nieuwe pas wordt binnen enkele dagen opgestuurd. De oude pas op uw adres wordt geblokkeerd.

Digitaal aanvragen

U kunt een nieuwe afvalpas digitaal aanvragen. U betaalt meteen via iDeal.

Liever op een andere manier aanvragen?

U kunt de vervangende afvalpas telefonisch aanvragen via 14 05 14 (geen kengetal nodig). Of kom langs op het gemeentehuis in Joure of op het servicepunt in Balk of Lemmer.