Belasting betalen

U heeft een aanslagbiljet ontvangen. Op deze pagina leest u meer over de betaalmogelijkheden.

Betalen in termijnen (automatische incasso)

Met een automatische incasso geeft u ons toestemming (machtiging) om het bedrag in termijnen van uw rekening af te schrijven.

Vraagt u een automatische incasso binnen veertien dagen na dagtekening van de aanslag aan? Dan wordt uw aanslag in 12 termijnen afgeschreven. Vraagt u de automatische incasso later aan? Dan wordt het aanslagbedrag in minder termijnen afgeschreven en wordt het maandelijkse bedrag dus hoger.

Automatische incasso aanvragen, wijzigen of stopzetten

U kunt een automatische incasso digitaal aanvragen, wijzigen en stopzetten. Inloggen doet u met DigiD.

Stopzetten automatische incasso

U kunt uw machtiging altijd stopzetten. Het stopzetten van een automatische incasso regelt u eenvoudig digitaal via de knop Automatische incasso aanvragen/wijzigen/stopzetten.

Rekeningnummer wijzigen

Voor een automatische incasso kunt u een gewijzigd rekeningnummer doorgeven. Geef de wijziging aan ons door (via de knop Automatische incasso aanvragen/wijzigen/stopzetten) en de automatische incasso wordt van uw nieuwe rekeningnummer afgeschreven.

Heeft u geen DigiD?

Vraag dan een machtigingskaart aan. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangt u een machtigingskaart op het ingevulde adres. U vult de machtigingskaart volledig in en stuurt deze retour. U kunt via de afschrijving op uw dagafschrift zien dat de automatische incasso is verwerkt.

U betaalt zelf via overboeking

U betaalt de aanslag op rekeningnummer: NL 06 BNGH 028.51.07.496 ten name van De Fryske Marren. De betaling doet u in twee gelijke termijnen. Betalen in één termijn is ook mogelijk, in dat geval maakt u het bedrag in één keer over.

Acceptgiro

Heeft u geen machtiging afgegeven en ontvangt u uw aanslag op papier? Dan ontvangt u een acceptgiro. U betaalt zelf in twee gelijke termijnen. Op het aanslagbiljet ziet u twee data staan waarop de belastingen aan de gemeente betaald moeten zijn. 

Mogelijkheid om later te betalen

Is het voor u lastig om de gemeentelijke belasting te betalen en wilt u uitstel, al dan niet in verband met de coronasituatie, dan is er de mogelijkheid om de belasting later te betalen. Dit geldt zowel voor inwoners als voor ondernemers. U kunt hierover contact opnemen met onze kassier op telefoonnummer 14 05 14 of door ons contactformulier in te vullen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw aanslag? U vindt veel informatie op de pagina belastingen en subsidies. U kunt ons ook bellen op onze belastingtelefoon 0513 23 95 14.