Zwangerschap en ondersteuning

De eerste duizend dagen van het leven van een kind zijn belangrijk voor het welzijn in het latere leven. Die eerste duizend dagen beginnen al in de baarmoeder. Ondersteuning aan de ouders tijdens deze periode kan een blijvende positieve invloed hebben op het verdere leven van het kind. Het programma Kansrijke Start is er voor zwangere vrouwen of jonge ouders die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Zorgen over de baby (van huilen tot niet eten), verandering in de partnerrelatie, alle regelzaken, eventuele financiële zorgen en nog meer. Om ouders hierin te ondersteunen is het sociaal wijkteam jeugd en gezin beschikbaar, in samenwerking met verloskundigen, kraamverzorgers en de jeugdgezondheidszorg.

MOM – Moeders Ontmoeten Moeders

Een MOM-bijeenkomst is dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders in gemeente De Fryske Marren. Tijdens zo’n bijeenkomst wordt voorlichting gegeven, maar wisselen vrouwen ook ervaringen uit en worden er vriendschappen gesloten. MOM-bijeenkomsten zijn speciaal voor vrouwen die zwanger of moeder zijn en in gemeente De Fryske Marren wonen.
Kijk op de website van Sociaal Werk De Kear voor meer informatie.