Openbare verlichting

Gemeente De Fryske Marren zorgt voor het beheer en onderhoud voor meer dan 9200 lantaarnpalen. De verlichting ondersteunt het gebruik en de beleving. De verlichting heeft ook een belangrijke rol voor de zichtbaarheid, verkeersveiligheid en sociale veiligheid.

Kapotte verlichting?

U kunt een kapotte lantaarnpaal bij ons melden via de website storing.moononline.nl. Het is belangrijk dat u het juiste nummer van de lantaarnpaal invoert. Het nummer staat ook op de lantaarnpaal.

Avond- en nachtbranders

In onze gemeente staan avond- en nachtbranders, deze zijn meestal om en om ingesteld. Het kan dus zijn dat de lantaarnpaal voor uw huis niet kapot is, maar ’s nachts is uitgeschakeld.

Avondbranders

Avondbranders branden vanaf het moment dat het donker begint te worden tot 22.30 uur – 23.00 uur. Van 17 mei tot en met 31 juli worden avondbranders uitgeschakeld.

Nachtbranders

Nachtbranders zijn ingesteld in verband met de verkeersfunctie, verblijfsfunctie, sociale veiligheid en verkeersveiligheid. De nachtbrander brandt de hele nacht door.

Aanvraag avond- of nachtbrander

Voor het aanpassen van een avond- of nachtbrander of nieuwe verlichting kunt u een aanvraag indienen via ons contactformulier. We beoordelen uw verzoek op basis van onze criteria: verkeersfunctie, verblijfsfunctie, sociale veiligheid en verkeersveiligheid.

Na uw melding

Wij zoeken uit of het gaat om een kapotte lantaarnpaal of een ondergrondse storing. Afhankelijk van de prioriteit wordt de lantaarnpaal binnen negen werkdagen gerepareerd. Als we materialen moeten bestellen is de afhandeling afhankelijk van de levertijd. Bij onveilige situaties (paal op de weg of zichtbare bedrading) wordt de situatie op dezelfde dag veilig gesteld. Zijn er meerdere lantaarnpalen kapot? Dan is er waarschijnlijk sprake van een ondergrondse storing die door de netbeheerder Liander moet worden opgelost.