Bijstand en parttime ondernemen

Ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt u gaan ondernemen? U kunt onder voorwaarden vanuit de Participatiewet parttime aan de slag met een zelfstandig beroep of bedrijf.

Het parttime ondernemerschap

Parttime ondernemen kunt u doen met behoud van uw bijstandsuitkering. U doet waar u goed in bent én u vergroot de kans om uit uw uitkeringssituatie te komen. U werkt aan een inkomen om in uw levensonderhoud te voorzien en bouwt een netwerk op doordat u werkt als zelfstandige.

Voorwaarden parttime ondernemen

  • U werkt maximaal 25 uur per week in en aan uw onderneming
  • U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • U blijft beschikbaar voor werk in loondienst
  • U voldoet aan de gestelde opleidingseisen en bent rechtmatig gevestigd
  • De prijzen van uw product of dienst zijn in vergelijkbaar met andere aanbieders in uw branche.
  • U houdt uw administratie goed bij heeft een duidelijke administratie

Als u aan de slag gaat als zelfstandig ondernemer blijft de arbeidsverplichting van toepassing. Naast het parttime ondernemen blijft u dus beschikbaar voor een baan in loondienst. Gedurende het ondernemerstraject bekijken wij samen wat voor werk passend is naast het parttime ondernemerschap.

Wilt u aan de slag als parttime ondernemer?

Is dit traject iets voor u of wilt u meer weten? Geef dit aan bij uw contactpersoon van de gemeente of bij uw contactpersoon bij Pastiel of de Wurkjouwer. Zij kunnen u aanmelden voor een adviesgesprek met Bureau Zelfstandigen Fryslân. In dit adviesgesprek vertellen zij wat parttime ondernemen precies inhoud. En welke mogelijkheden er voor u zijn.