Hulp bij de kinderopvangtoeslagenaffaire

Tussen 2005 en 2019 is bij een groot aantal ouders de kinderopvangtoeslag onterecht stopgezet en teruggevorderd door de Belastingdienst. Er wordt door de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) gewerkt aan het financieel herstellen van de problemen die zijn ontstaan. Wij geven graag meer informatie over wat de gemeente voor deze ouders en hun kinderen kan betekenen.

Bent u in de problemen gekomen?

Dan is het belangrijk dat u dit meldt bij het Serviceteam gedupeerde Kinderopvangtoeslag. U kunt het serviceteam bereiken via het gratis telefoonnummer (0800) 235 83 58 of via de website van de Belastingdienst. De Belastingdienst gaat naar uw situatie kijken.

Meer informatie vindt u op de website van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen.

Ondersteuning door de gemeente

Misschien bent u als ouder in problemen gekomen door de ‘kinderopvangtoeslagaffaire’. De gemeente is er voor u en uw kinderen. Wij kunnen helpen door met u te praten over uw situatie en samen met u kijken wat u nodig heeft. Denk hierbij aan hulp bij uw financiën, op het gebied van wonen, zorg, uw gezin of werk.

Kindregeling

Bent u kind van een officieel gedupeerde ouder van de toeslagenaffaire? Dan ontvangt u een brief van de Belastingdienst. In deze brief staat informatie over de kindregeling en het geldbedrag dat u krijgt. Op de website Kindregeling voor jou vindt u meer informatie hierover. Ook u kunt daarnaast hulp krijgen van de gemeente.

Hulp nodig? Bel ons op 14 05 14

Heeft u of uw kind hulp nodig? Dan kunt contact opnemen via ons algemene nummer 14 05 14 en aangeven dat u belt in het kader van de kinderopvangtoeslagenaffaire.

Jongeren van 18 jaar en ouder kunnen zelf contact opnemen met hun gemeente. Bij kinderen jonger dan 18 jaar kunnen de ouders/verzorgers contact opnemen met de gemeente.