Hoe werkt de raad?

Gast van de raad

gemeenteraad

De raad biedt u de mogelijkheid om als speciale ‘Gast van de raad’ voor en tijdens de raadsvergadering een kijkje te nemen in de politieke keuken van De Fryske Marren. Namens u werkt de raad aan een mooie en leefbare gemeente en behandelt alle mogelijke onderwerpen die u als inwoner van De Fryske Marren aangaan. De raad vindt het belangrijk om contact te hebben met inwoners en wil u graag kennis laten maken met het politieke bestuur van de gemeente. Bent u nieuwsgierig naar wat raadsleden doen en hoe de gemeenteraad werkt? U bent van harte welkom als Gast van de raad!

Programma Gast van de Raad

U wordt samen met de andere gasten om 18.30 uur op de avond van de raadsvergadering door de burgemeester, enkele raadsleden en de griffier van de gemeenteraad ontvangen in het gemeentehuis.

Zij zullen u voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering uitleg geven over onder andere de werkzaamheden van de gemeenteraad en wat er momenteel  in het bestuur speelt. Er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen. Ook wordt kort ingegaan op de agenda van de raadsvergadering van die avond.

Van tevoren krijgt u de agenda en de stukken van de raadsvergadering thuisgestuurd. Als er tijd voor is krijgt u ook een korte rondleiding door het gemeentehuis. Na de introductie neemt u plaats op gereserveerde plekken op de publieke tribune van de raadszaal om de raadsvergadering bij te wonen.

De bijeenkomst duurt van 18.30 – 21.00 uur. Als u het volledige programma wilt bekijken, kunt u het document ‘Programma Gast van de raad’ onderaan deze pagina downloaden.

Ook Gast van de Raad zijn?

Wilt u ook een keer als speciale gast van de raad worden ontvangen? Of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de griffie via e-mail naar griffie@defryskemarren.nl.

De eerstvolgende Gast van de Raad momenten zijn op:

Iedereen kan zich aanmelden, u bent van harte welkom, zo u wilt met een introducé. Wij ontvangen een maximaal aantal gasten per keer. Als blijkt dat het maximum aantal gasten bereikt is, dan wordt u voor een raadsvergadering op een andere datum uitgenodigd.

Ook buiten Gast van de Raad om bent u natuurlijk altijd van harte welkom om de raadsvergaderingen bij te wonen.

Programma van ‘Gast van de Raad’?Downloaden