Yme Nota

Jullie hebben de keuze gemaakt om te gaan trouwen. Gefeliciteerd. Graag stel ik me aan jullie voor als trouwambtenaar van de gemeente De Fryske Marren. Mijn naam is Yme Nota en ik ben geboren en getogen in Friesland.

Sinds januari 2019 ben ik beëdigd als BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) en mag ik vanuit die hoedanigheid jullie als paar in het echt verbinden of registeren als partners.

Zoals hierboven omschreven sinds januari 2019 werkzaam als trouwambtenaar. Niet een rugzak vol ervaring dus. Wat mijn doel zal zijn tijdens de ceremonie is om het voor jullie een speciaal moment te maken. Graag maak ik enkele weken voor de ceremonie tijd voor een kennismaking zodat jullie jullie wensen kenbaar kunnen maken waar ik me, indien mogelijk, zoveel mogelijk naar zal schikken. Het is jullie keuze, jullie dag en jullie ceremonie. Ik zal een toespraak maken op basis van jullie verhaal. Dit kan in het Fries, in het Nederlands of een combinatie hiervan. Graag zet ik een ontspannen sfeer neer met de nodige ‘gepaste’ humor. Veel kan niets moet, en als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan. Samen met jullie is mijn doel om er een ceremonie van te maken waar jullie met trots, plezier en met veel geluk op terug zullen kijken.