Organisaties en instanties
Komt u er zelf niet uit? Dan zijn er verschillende organisaties die u een handje kunnen helpen.
Steun (en even je verhaal kwijt)
Steun (en even je verhaal kwijt)
Omdat steeds meer jongeren in deze coronatijd kampen met eenzaamheid en psychische problemen, hebben wij alle mogelijkheden om daarbij hulp te zoeken voor je op en rijtje gezet. Blijf niet lopen met deze gevoelens, maar neem contact op!. Dit kan ook met ons als gemeente via 14 05 14. Wij helpen je graag.
Blijf overeindDe richtlijnen van de overheid zijn duidelijk over het omgaan met de gevolgen van deze crisis: Blijf in contact, blijf delen en praat erover. Weet je even niet met wie? Vind je het fijn om een paar gesprekken te kunnen voeren met dezelfde persoon? Zoek je een luisterend oor? Onze 36 gecertificeerde coaches staan klaar om te helpen. Elke dag van 8:00 tot 21:00 kun je via de website een gesprek aanvragen met een coach. www.blijfovereind.nl |
De KindertelefoonJe kunt De Kindertelefoon bellen over al jouw vragen, zorgen of wat je verder bezig houdt. Ook andere dingen dan corona dus.
|
@EaseJe kunt online praten met vrijwilligers van @Ease over alles waar je mee zit.
|
TEJO NederlandHeb je een probleem waarover je wilt praten? Is er iets wat je verdrietig of boos maakt? Dan kun je terecht bij de vrijwilligers van TEJO Nederland.
Bereikbaar via: 06-53937099 (bellen of appen |
LuisterlijnGewoon op zoek naar iemand die luistert? Neem dan contact op met De Luisterlijn. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan past de Kindertelefoon misschien beter bij jou.
|
Villa PinedoBen je tussen de 10 en 23 jaar en heb je gescheiden ouders? Dan kun je terecht op de site van Villa Pinedo speciaal voor kinderen en jongeren. Praat, lach, klaag of huil samen met anderen op het forum. Of chat met een Buddy. Kijk ook eens naar de blogs en filmpjes.
|
WALHELLEpEen gratis luister- en chatlijn voor en dóór jongeren om je verhaal kwijt te kunnen. Praat over wat je wilt bereiken, waar je tegenaan loopt, wat je dwars zit en waar je lol aan beleeft. Alles is bespreekbaar.
|
KopstoringOp de website Kopstoring kun je informatie vinden voor, over en door jongeren met een ouder met psychische of verslavingsproblemen. Je kunt vi a de mail een vraag stellen aan een deskundige. Of je opgeven voor een online bijeenkomst met andere jongeren (gratis).
|
Mentale gezondheid |
MINDMisschien heb je psychische klachten. Je kunt meer last hebben van angst, somberheid of andere klachten. Of je hebt minder hulp vanwege het coronavirus. Kijk eens op de site van MIND. Elke dag heeft MIND een livestream tussen 11.00 en 16.00 uur. Kijk ook de filmpjes en berichten op MIND Young Studio via Instagram, of bekijk de website.
|
Grip op je DipZit je niet lekker in je vel? Heb je somberheids- of depressieve klachten? Kijk dan eens op de website van Gripopjedip. Je leest hier informatie, kan een zelftest doen en je kunt je vraag stellen. Je kunt via de mail anoniem zes keer vragen stellen aan een dip-deskundige. Of je anoniem opgeven voor een online groepscursus met andere jongeren (gratis, zes keer anderhalf uur).
|
113 ZelfmoordpreventieDenk je eraan om jezelf pijn te doen? Neem contact op met de vrijwilligers van 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn er dag en nacht om je te helpen.
|
Gezondheid |
JouwGGDWil je anoniem chatten omdat je je zorgen maakt of ergens vragen over hebt? Dat kan anoniem via een chat met de GGD. Kijk ook eens op de website voor antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je thuis liever niet over praat.
|
SenseBetrouwbare informatie voor al je vragen over seks, verliefdheid, liefde en alles wat daarbij komt kijken. Ook vragen en antwoorden die te maken hebben met seks en corona.
|
Thuisarts.nlMaak je je zorgen of je het coronavirus hebt, kijk dan op de website van de thuisarts.nl wat je kunt doen. Voor iedereen. |
Veiligheid |
Veilig ThuisGaat het thuis of met jezelf niet goed? Is er veel ruzie thuis? Of wordt je misschien mishandeld? Je kunt 24 uur per dag anoniem bellen met Veilig Thuis. Je kunt ook bellen als je je zorgen maakt om iemand anders.
|
FierIs er iets gebeurd tegen je wil? Heb je geweld meegemaakt of word je bedreigd? Bij de chat van Fier kun je anoniem je verhaal delen. Je kunt ook chatten als je je zorgen maakt om iemand uit je omgeving.
|
Centrum Seksueel geweldHet Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die kortgeleden te maken heeft gehad met seksueel geweld. Je kunt veilig en anoniem contact zoeken.
|
Help WantedBen je jonger dan 26 jaar en heb je te maken gehad met (online) seksueel misbruik? Kijk dan eens op de site van Help Wanted. Je kunt advies vragen en informatie vinden over wat je kunt doen als het je is overkomen. Doe de test hoe veilig jij online bent, of chat.
|
Meldknop.nlWil je meer informatie, advies of hulp over bijvoorbeeld online pesten, grooming, loverboys, chantage of andere vervelende dingen die op het internet kunnen gebeuren? Of heb je iets vervelends meegemaakt op het internet? Ga dan naar de site van meldknop.nl, daar staat met welke organisatie je het beste kunt bellen, chatten of mailen voor hulp.
|
Stichting Advies en Klachten Bureau Jeugdzorg (AKJ)Met vragen of klachten over jeugdhulp kun je terecht bij de Stichting Advies en Klachten Bureau Jeugdzorg.
|
Digitale vaardigheden
Digitale vaardigheden
Wilt u graag meer met de computer doen? Onderstaande instanties kunnen u daarmee helpen.
- SeniorWeb Zuidwest Friesland
- Digi-Taalhuis
- DigiHulplijn: bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur via telefoonnummer 0800 – 1508
Geld
Geld
Deze organisaties kunnen u een handje op weg helpen bij omgaan met of een gebrek aan geld.
Hulp in en om huis
Hulp in en om huis
Deze organisaties kunnen u helpen bij klusjes in en om het huis.
Hulp bij invullen formulieren
Hulp bij invullen formulieren
Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Deze organisaties kunnen u daarbij helpen.
Lezen en schrijven
Lezen en schrijven
Heeft u moeite met lezen en/of schrijven? Het digi-Taalhuis helpt u hierbij.