Werk zoeken

Als gemeente vinden wij het erg belangrijk om zoveel mogelijk inwoners aan werk te helpen. Lukt het niet om zelf werk te vinden? Wij begeleiden u naar een passende werkplek. Op deze pagina leest u meer over waar u terecht kunt.

Op zoek naar werk

Zoeken naar vacatures kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door te zoeken:  

Werk.nl

Op de website www.werk.nl vindt u een vacaturebank en praktische informatie over solliciteren. In de vacaturebank vindt u landelijke vacatures. U kunt zoeken op provincie (bijvoorbeeld ‘Friesland’) en op trefwoord (bijvoorbeeld ‘horeca’, ‘detailhandel’ of ‘logistiek’). Verder staan er tips om uw kansen op een baan te vergroten, scholing en cursussen, beroepskeuze, arbeidsrecht, ontslag en ziekteverzuim.

Beroepenvinder

Weet u nog niet zo goed welk beroep het beste bij u past? Dan kunt u de beroepenvinder invullen.

Werkervaring

Werkervaring opdoen kan op veel manieren. Door vrijwilligerswerk te gaan doen bijvoorbeeld. Vrijwilligerswerk kan helpen om sneller betaald werk te vinden. En u laat zien dat u graag wilt werken. Dat is voor een werkgever belangrijk. Kijk voor meer informatie op de pagina vrijwilligerswerk.

Ondersteuning bij het vinden van werk

Gemeente De Fryske Marren kent een aantal re-integratietrajecten. Dit betekent dat wij u helpen met het zoeken naar werk. We hebben hiervoor verschillende trajecten:

Pastiel

Pastiel begeleidt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar betaald werk. Kijk voor meer informatie op de website van Pastiel.

Wurkjouwer

Is de afstand tot de arbeidsmarkt op dit moment te groot? Of er zijn andere belemmeringen? Dan kunt u door het sociaal wijkteam bij de Wurkjouwer worden aangemeld voor een activeringstraject. Vraag het sociaal wijkteam hiernaar. Kijk voor meer informatie op de website van de Wurkjouwer.

Te downloaden: