Erwin Beers maakt directieteam De Fryske Marren compleet

12 april 2024

Erwin Beers is aangesteld als nieuwe directeur van gemeente De Fryske Marren. De 45-jarige Beers start met ingang van 13 mei. Hij is de vervanger van Ben Siebers, die met pensioen gaat. Het takenpakket van Beers richt zich primair op het sociaal domein (Wmo, welzijn, jeugdzorg, sport & cultuur).

Beers is opgegroeid en woonachtig in Friesland. Hij was eerder werkzaam in de zorg en vanaf 2011 als directielid in de jeugdzorg, GGZ-verslavingszorg en gehandicaptenzorg (ook als toezichthouder).

Beers: “Tijdens mijn vorige functies heb ik regelmatig gesprekken gevoerd met gemeentes over verschillende soorten van zorg en financiering. Nu krijg ik bij De Fryske Marren de kans om vanuit een ander perspectief een bijdrage aan hetzelfde landschap te leveren. Ik kijk ernaar uit!”

Gemeentesecretaris en algemeen directeur Ditta Cazemier is blij met de komst van de nieuwe directeur: “Met de komst van Beers is ons directieteam weer compleet. Samen met de directeuren Wiepke Popkema en Johan van der Schalie kijk ik uit naar een professionele samenwerking.”

Het laatste nieuws