Energietoeslag

De energietoeslag is voor het betalen van de hogere energierekening. De energietoeslag voor 2022 kon tot 1 april 2023 worden aangevraagd en was een bedrag van eenmalig € 1.800. U kunt de energietoeslag voor 2022 niet meer aanvragen.

Informatie energietoeslag 2023

Wij zijn nog in afwachting van nadere informatie vanuit de Rijksoverheid over de Wet Energietoeslag 2023. Minister Carola Schouten van Armoedebeleid heeft daar begin juli 2023 een wetsvoorstel voor ingediend bij de Eerste Kamer.

Als dat wetsvoorstel aangenomen wordt, kunnen gemeenten bepalen wie in hun gemeente precies in aanmerking komen voor de energietoeslag 2023. Wij verwachten dat pas in oktober 2023 meer bekend is over de energietoeslag van 2023 in de gemeente De Fryske Marren.

Houd voor meer informatie deze pagina in de gaten.

Veelgestelde vragen energietoeslag

Met een aantal kleine aanpassingen bespaart u al snel 10% op uw energieverbruik. De energiecoaches van Tuk Wenjen kunnen u hierbij helpen. Bijvoorbeeld om te kijken of uw cv-ketel zuiniger afgesteld kan worden.

Neem dan contact op met het sociaal wijkteam van gemeente De Fryske Marren via het telefoonnummer 14 05 14 (zonder kengetal). Samen met u zoeken we naar een oplossing.