Gratis openbaar vervoer voor inwoners met een laag inkomen

10 april 2024

Gemeente De Fryske Marren biedt inwoners met een laag inkomen vanaf 1 april tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Een familiebezoek, naar vrienden, (vrijwilligers)werk of een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis? Met de Arriva Meedoen Pas kunnen inwoners dit ‘gewoon’ doen door in de bus en trein te stappen. 

“Foar ynwenners mei in leech ynkommen is it faak te djoer om te reizgjen mei it iepenbier ferfier. Wy fine it wichtich om oan al ús ynwenners gelikense kânsen te bieden en meidwaan te litten yn de maatskippij. Mei de Meedoen Pas kinne alle ynwenners fan A nei B reizgje”, sa seit wethâlder Luciënne Boelsma.

Gratis reizen tijdens daluren en in het weekend

Houders van de pas kunnen van maandag tot en met vrijdag in de daluren gratis reizen met de bussen en treinen van Arriva in Friesland. In het weekend is het reizen gratis met de Meedoen Pas. Meer informatie over reizen met de Meedoen Pas is te vinden op www.arriva.nl/meedoenpas.

Aanvragen Meedoen Pas

De Meedoen Pas is een persoonlijke OV-chipkaart. Inwoners van 18 jaar of ouder én met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen de pas aanvragen. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar komen ook in aanmerking voor de pas. De pas wordt binnen drie weken gratis thuisgestuurd. Per volwassene kunnen maximaal 3 kinderen van 4 tot 11 jaar gratis reizen. Kinderen tot en met 3 jaar reizen altijd gratis mee. Elke Meedoen Pas staat op naam en kost € 15. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Meedoen Pas’ of bekijk de video onderaan deze tekst.

Het laatste nieuws