Maritieme medewerkers De Fryske Marren klaargestoomd voor vaarseizoen

20 maart 2023

Wat moet een brugwachter doen als er iemand te water gaat? Hoe blijf je kalm en onderneem je de juiste acties tijdens zo’n stressvolle situatie? Gemeente De Fryske Marren vindt het belangrijk dat de medewerkers goed voorbereid zijn op het komende vaarseizoen en organiseert daarom verschillende trainingen en workshops voor haar maritieme medewerkers.

Voorbeelden zijn een nautische BHV-training en de workshops ‘Omgaan met agressie’ en ‘Aanvaren op een brug’. Ook is er het programma ‘Fit en Vitaal’. Hierbij worden medewerkers ondersteund om werkenderwijs fit en vitaal te blijven.

Wethâlder Luciënne Boelsma: “Wy hawwe in wetterrike gemeente, dus it is wichtich dat wy ús meiwurkers traine op dit spesifike gebiet. Hjirtroch binne se goed taret om op in fitale en feilige wize harren wurksumheden út te fieren. Dit is goed foar alle partijen.”

Training ‘Man te water’

Naast bovengenoemde trainingen en workshops krijgen op woensdag 22 maart de maritieme medewerkers ook de praktijktraining ‘Man te water’. Bij deze training worden getrainde Lotus-slachtoffers ingezet. De bedoeling is dat iedere maritieme medewerker na de training weet hoe te handelen als een dergelijke situatie zich voordoet.

Het laatste nieuws