Gevonden of verloren

In gemeente De Fryske Marren worden gevonden voorwerpen op www.verlorenofgevonden.nl gepubliceerd.

Bent u iets verloren?

Kijk op www.verlorenofgevonden.nl. Op deze landelijke website worden dagelijks gevonden voorwerpen gemeld. U kunt online zoeken naar uw verloren voorwerp of een gevonden voorwerp melden. Staat uw verloren voorwerp er niet bij? Meld uw voorwerp dan bij de gemeente waar u het bent kwijtgeraakt.

Heeft u iets gevonden?

Meld dit dan bij voorkeur, inclusief foto, via www.verlorenofgevonden.nl.

Inleveren of bewaren?

Gevonden voorwerpen kunt u inleveren op het gemeentehuis in Joure of bij de servicepunten in Balk en Lemmer. Hiervoor maakt u een afspraak.

U doet dan afstand van het voorwerp en de gemeente neemt de zorg voor het voorwerp van u over. Wanneer u er voor kiest om het voorwerp zelf thuis te bewaren dan bent u verplicht om er een jaar en een maand goed op te passen.

  • Gevonden voorwerpen met een waarde tot € 450 worden drie maanden door de gemeente bewaard.
  • Voorwerpen met een waarde hoger dan € 450 worden twaalf maanden bewaard.
  • Gevonden identiteitspapieren en rijbewijzen moet u altijd afgeven bij de gemeente.

Bent u een voorwerp verloren in een sporthal of winkel in de gemeente? Informeert u dan eerst in de sporthal of bij de winkel.

Diefstal

Bij vermoeden van diefstal adviseren wij u aangifte te doen bij de politie. Diefstal blijft tenslotte een politiezaak.

Dieren vermist of gevonden

Wordt uw huisdier vermist of hebt u een dier gevonden? Op de website van zwerfdierenopvang De Nomadenhof staat wat u kunt doen. U kunt ook kijken op de website van Stichting Amivedi. Voor het vervoer van zwerfdieren kunt u terecht bij dierenambulance De Meren.