Senioren en veiligheid

Babbeltrucs, hulpfraude, meekijken met pinnen, phishing en smishing. Oplichters worden steeds slimmer en verzinnen nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op. Zo doen criminelen zich bijvoorbeeld voor als pakketbezorger, meterstandopnemer, bankmedewerker of als verpleger om u zogenaamd te komen prikken. Helaas kan het iedereen overkomen, maar ouderen zijn vaak kwetsbaarder en doelwit van deze oplichters. Gelukkig kunt u zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u hier slachtoffer van wordt. Op deze pagina vindt u meer informatie en tips om diverse vormen van oplichting te voorkomen. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

WhatsApp-buurtpreventie

U kunt zelf in uw wijk WhatsApp gebruiken om onveilige situaties te signaleren. Via een WhatsApp-buurtpreventiegroep kun u verdachte situaties delen met uw buren. Samen met de politie werken wij mee aan dit soort initiatieven. We helpen u graag met het opstarten van een WhatsApp-groep. Heeft u belangstelling of wilt u weten of er in uw buurt al een WhatsApp-groep bestaat? Kijk dan op de pagina ‘WhatsApp-buurtpreventie’.

Meer informatie over diverse vormen van diefstal en hoe u zich daar weerbaar tegen kunt maken vindt op onderstaande websites: