Schulden

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt helemaal voor schulden. Heeft u moeite met het op orde houden en het regelen van uw (financiële) administratie? Wij helpen u!

Zelf schulden oplossen

Wilt u graag zelf uw schulden regelen, ga dan naar de website zelf je schulden regelen. Deze website is er om te helpen met beginnende financiële problemen.

Heeft u schulden en komt u er zelf niet meer uit?

Vraag dan de gemeente om hulp. U neemt contact op met het sociaal wijkteam via het telefoonnummer 14 05 14 (zonder kengetal). Binnen 2 weken maken we een afspraak met u.

Samen met u brengen we de financiële situatie in kaart en kijken we naar oplossingen. Gemeente De Fryske Marren is aangesloten bij de Kredietbank Nederland.

Crisismelding

Dreigt u uit huis gezet te worden? Of wordt uw gas, water of elektra binnenkort afgesloten? Neem dan direct contact op met het sociaal wijkteam via het telefoonnummer 14 05 14 (zonder kengetal). Binnen 2 werkdagen maakt het sociaal wijkteam een afspraak met u. Het sociaal wijkteam zal samen met u proberen om de uithuiszetting of afsluiting te voorkomen.

Voor ondernemers

(Ex-)Ondernemers met financiële problemen, die wonen in gemeente De Fryske Marren, kunnen contact opnemen met gemeente De Fryske Marren. Zo nodig wijst de gemeente u door naar Bureau Zelfstandigen Fryslân.

Vrijwilligersorganisaties

In de gemeente zijn verschillende vrijwilligersorganisaties actief die u kunnen helpen bij vragen over geldzaken: