Deze pagina is verlopen.

Stagiair HR

Heb jij interesse in het HR-vak en wil je graag werkervaring opdoen binnen een grote organisatie met een breed werkveld? Dan zijn wij op zoek naar jou! Gemeente De Fryske Marren zoekt een gemotiveerde stagiair die aan de slag gaat met een gaaf project op het gebied van talentontwikkeling, arbeidsmarktstrategie of vitaliteit. 

Projecten en invulling van de stage

We hebben een aantal onderwerpen waar we graag mee aan de slag willen en waarbij we jouw inbreng goed kunnen gebruiken. De verdere invulling van jouw stage is in overleg en hangt af van jouw leerdoelen en het type stage. Doe je bijvoorbeeld een meewerkstage, dan zul je ook een deel van jouw tijd samenwerken met de HR-adviseurs om een kijkje in hun dagelijkse praktijk te krijgen. 

De projecten waar je uit kunt kiezen, zijn:

  • Het evalueren van de gesprekscyclus
    In 2020 zijn we gestart met een nieuwe gesprekscyclus: het goede gesprek. Nu we hier een aantal jaar mee hebben kunnen experimenteren, willen we deze werkwijze graag evalueren. Jouw opdracht is om input op te halen bij managers, medewerkers en HR-collega’s, een goede analyse op te stellen en op basis hiervan advies uit te brengen. 
  • Ontwikkeling van stagebeleid
    Ons stagebeleid is aan een actualisatie toe en wie kan dat nu beter doen dan een HR-stagiair? Je houdt interviews met de doelgroep, haalt input op binnen de organisatie, analyseert de uitkomsten en adviseert ons over passend stagebeleid. Hoe worden we een aantrekkelijk stagebedrijf? En hoe profiteren we als organisatie optimaal van wat onze stagiair(e)s te bieden hebben?
  • Vitaliteits-/verzuimbeleid opstellen
    Investeren in duurzame inzetbaarheid bij gemeenten is nu hard nodig, door onder andere arbeidsmarktkrapte en vergrijzing. We willen graag vastleggen hoe we als organisatie omgaan met verzuim en wat onze aanpak is om medewerkers gezond aan het werk te houden. Er is landelijk al veel materiaal beschikbaar op dit gebied. Jouw taak is om hier die elementen uit te halen die passen bij gemeente De Fryske Marren en in samenwerking met HR-collega’s beleid te schrijven. 

Spreekt een van deze onderwerpen jou aan, dan gaan we graag met jou in gesprek! Laat ons in jouw motivatie weten van welk project jij enthousiast raakt. 

Hoe ziet jouw stagedag eruit? 

Je werkt bij gemeente De Fryske Marren flexibel, op kantoor of thuis. Op onze teamdag op woensdag ben je in ieder geval op kantoor om bijvoorbeeld met collega’s te brainstormen over jouw project, mee te gaan naar een arbeidsvoorwaardengesprek of een overleg over het cultuurtraject bij te wonen. Op de andere dagen wissel je het werken op kantoor af met thuiswerken.  

Begeleiding 

Je krijgt twee aanspreekpunten binnen het team: een collega die jou begeleidt in jouw ontwikkeling en een inhoudelijk aanspreekpunt die jou op weg helpt bij het project dat je kiest. En natuurlijk kun je daarnaast ook bij de andere collega’s terecht. 

Wat breng je mee? 

We zoeken iemand die goed kan samenwerken, maar ook zelfstandig aan de slag kan. Je hebt een proactieve houding en gaat accuraat te werk. Daarnaast ben je communicatief vaardig en weet je op een professionele manier met de medewerkers om te gaan.

Als stagiair bij De Fryske Marren krijg je de kans om werkervaring op te doen bij een gemeente en je kennis in de praktijk te brengen. Wij bieden jou een stagevergoeding van € 350,- per maand voor 36 uur in de week (en bij minder uren naar rato). Heb je geen studenten-ov, dan ontvang je een reiskostenvergoeding.

Kortom: ben jij een gemotiveerde stagiair die ons P&O team wil versterken? Solliciteer dan door je cv en een korte motivatie op te sturen. We sluiten de vacature zodra we een stagiair hebben aangenomen. 


Online solliciteren?

Heb je interesse in deze stage? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.070204@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze stage te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 09-06-2024 binnen zijn.