Inloopbijeenkomst rondom flexwonen A7-zone in Joure

11 april 2023

Vanwege de dringende woonopgave in De Fryske Marren zoekt de gemeente naar mogelijkheden om tijdelijke woningen te bouwen. De gemeenteraad heeft in januari 2023 besloten om een breed onderzoek te starten naar flexwonen.

Allereerst wordt gestart met een haalbaarheidsonderzoek naar de A7-zone in Joure. Bij het onderzoeken van de haalbaarheid is het van groot belang dat duidelijk is wat bij de wijkbewoners de wensen, ideeën/suggesties en grootste zorgen zijn als er flexwoningen in de A7-zone zouden komen. Daarom wordt op donderdag 20 april een inloopbijeenkomst gehouden tussen 17.00 – 20.00 uur in It Toanhûs (Koningin Julianalaan 3) in Joure.

Het gaat om een haalbaarheidsonderzoek; er ligt nog geen plan

Bij de A7-zone is een snelle start van het haalbaarheidsonderzoek mogelijk. Om inzicht te krijgen in de kansen en risico’s onderzoeken we eerst de A7-zone in Joure. Bewoners van de wijk Zuiderveld hebben hiervoor een uitnodiging – met reactieformulier – per brief gekregen. Door middel van het reactieformulier kunnen bewoners en/of andere belanghebbenden ideeën/suggesties, wensen en zorgen aan ons doorgeven.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u ook op de pagina Haalbaarheidsonderzoek flexwonen A7-zone Joure.


Het laatste nieuws