Milieuterreinen

We hebben milieuterreinen in Harich, Joure en Lemmer. Op deze terreinen kunt u als inwoner het afval brengen dat niet in de container hoort. Sorteer (en/of breng) uw afval per afvalsoort. Ondernemers kunnen hun afval niet brengen op het milieuterrein.

Openingstijden milieuterreinen

Vanaf vrijdag 1 april 2022 zijn onze milieuterreinen structureel langer open. Daarnaast bieden we hier extra wegbrengfaciliteiten aan zodat inwoners er voor veel dingen tegelijk terecht kunnen. De milieuterreinen in Lemmer en Joure zijn doordeweeks grotendeels te bezoeken tussen 10.00 – 16.00 uur. Ook op zaterdag is het voortaan langer mogelijk om op beide milieuterreinen afval (is grondstof) te brengen, namelijk vanaf 09.00 uur tot 15.00 uur. Voorheen was dit op zaterdag vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur in Lemmer en tot 14.00 uur in Joure. Het (nieuwe) milieuterrein in Harich is iedere maandag-, vrijdag- en zaterdagochtend te bezoeken tussen 09.00 – 12.00 uur.

Wat kunt u gratis afvoeren?

Voor deze afvalsoorten hoeft u niet te betalen:

Lees meer over het inleveren van asbest

Waar moet u voor betalen?

Voor bouw- en sloopafval moet u betalen. De tarieven zijn gebaseerd op het formaat van het voertuig waarmee u komt. U kunt alleen met pin betalen.

Voertuig2022
Auto/fiets € 5,-
Auto + aanhanger € 15,-
Bestelbus € 15,-
Bestelbus + aanhanger € 30,-

Op onze milieuterreinen zijn alleen auto’s, fietsen of bestelbussen met een eventuele aanhanger toegestaan. Sorteer (of breng) uw afval per afvalsoort om onnodig hoge kosten aan de poort te voorkomen. Is uw voertuig extreem gevuld? Dan betaalt u het dubbele tarief.

Uw afval scheiden op onze milieuterreinen

Op onze milieuterreinen kunt u het afval brengen en scheiden. Hier treft u een platform aan met veel verschillende containers. Daarin kunt u zelf uw afval gescheiden deponeren. Hulp nodig? Vraag onze medewerkers gerust om advies.

Let op: U kunt in Harich terecht voor de meest voorkomende afvalsoorten, waaronder: grof- en groen afval, papier, textiel, elektrische apparaten, metaal, hout, puin, banden en schone grond. Voor KCA, asbest, gasflessen en bouw- en sloopafval (gips, glaswol etc.) kunt u in Lemmer en Joure terecht. Lees meer over het inleveren van asbest.

Bedrijfsafval niet naar de milieuterreinen

Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd op de milieuterreinen. Bedrijven kunnen hun afval kwijt via inzamelaars voor bedrijfsafval.

Misschien zocht u: