Sollicitatieraad

Enthousiaste sollicitatieraad gaat meedenken over ‘hun’ personeel

De sollicitatieraad van onze gemeente is in november 2019 gestart: een groep van 7 betrokken inwoners die gaat meedenken over onze arbeidsmarktcommunicatie en welke waarden belangrijk zijn bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Wat gaat de sollicitatieraad doen?

De leden gaan meedenken over onze arbeidsmarktprofilering: hoe onderscheiden we ons als werkgever, waar moeten we op letten bij het aantrekken van nieuwe medewerkers en welke vragen moeten we bijvoorbeeld stellen in sollicitatiegesprekken. Immers, de medewerkers van onze gemeente werken uiteindelijk voor de inwoners en ondernemers. Daarom gaan zij nu meedenken over het type mensen dat wij moeten aantrekken: welke waarden en competenties zijn voor hen belangrijk? De sollicitatieraad zit niet bij de sollicitatiegesprekken, dat blijven de leidinggevenden doen samen met de medewerkers van P&O.

Op welke manier zien we de sollicitatieraad terug?

In het gesprek met de sollicitatieraad kwamen een aantal waarden en eigenschappen duidelijk naar voren: samenwerking met omgeving en collega’s, balans in wet en omgeving (theorie en praktijk), dichtbij en benaderbaar zijn, open en fris, duurzaamheid, echtheid, lef en betrouwbaarheid. Deze waarden gaan wij gebruiken in onze arbeidsmarktcampagne, waarin de leden van de sollicitatieraad ook het gezicht zullen zijn! Naar aanleiding hiervan heeft de VNG een artikel geschreven over de primeur van onze gemeente, de sollicitatieraad. Het interview is met de wethouder die personeelszaken in portefeuille heeft en met een collega van P&O. Ook is één van de inwoners van de sollicitatieraad geïnterviewd. Leuk om te lezen! 

Wie zitten er in de sollicitatieraad?

Een gemêleerde en enthousiaste groep, die zin heeft om aan de slag te gaan en met ons mee te denken bij het aantrekken van nieuwe collega’s. Ze stellen zich graag aan u voor:

Wie zitten er in de sollicitatieraad?

Ze stellen zich graag aan u voor: