Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Veel belangstelling op bewonersavond over renovatie Lutskade

  (14-12-2018)
  Afbeeldig bewonersavond Lutskade Balk

  Afgelopen dinsdag zijn bewoners en winkeliers geïnformeerd over de renovatie van de Lutskade. Er was een mooie opkomst van zo'n 55 belangstellenden. De eerste herstelwerkzaamheden staan gepland voor januari 2019 (fase 1), deze planning gaat in overleg met de winkeliersvereniging. Hierbij gaat het om herstel van een aantal ankers in de kademuur aan de Van Swinderenstraat en bij de Teernstrabrug; daarnaast om het opnieuw inmetselen van ontbrekende stenen. Fase 2 is uitgebreider en wordt nu voorbereid voor uitvoering in 2020: hierbij gaat het om een deel van de kademuur aan de kant van de Raadhuisstraat - tussen de Teernstrabrug en de Ossebrug - dat geheel vervangen moet worden. Op de informatieavond is door gemeente en Antea toegelicht hoe dit in zijn werk gaat.

 • De raad vergadert op woensdag 19 december 2018

  (10-12-2018)

  De gemeenteraad vergadert op woensdag 19 december 2018. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis, Herema State 1 in Joure en begint om 19.30 uur.

 • Concept Woonvisie De Fryske Marren ter inzage

  (05-12-2018)
  Afbeelding woonvisie

  Tot en met donderdag 3 januari 2019 ligt de Concept Woonvisie De Fryske Marren 2019 tot 2023 ter inzage. U kunt tijdens die periode uw mening geven.

 • 18 december: afscheid wethouder Janny Schouwerwou

  (04-12-2018)
  Afbeelding Janny Schouwerwou

  Op dinsdag 18 december neemt Janny Schouwerwou afscheid als wethouder van gemeente De Fryske Marren. Zij heeft haar werk als CDA-wethouder met veel plezier gedaan, eerst voor de gemeente Skarsterlân en later voor gemeente De Fryske Marren. U bent van harte welkom bij haar afscheid, op dinsdag 18 december van 16.00 tot 19.00 uur, in de raadzaal in het gemeentehuis, Herema State 1 in Joure. In verband met de catering horen wij wel graag voor maandag 11 december of u komt. U kunt dit doorgeven via secretariaat@defryskemarren.nl. Graag tot ziens op 18 december.

 • Gemeentelijke erepenning voor Johannes van der Pal

  (03-12-2018)
  Afbeelding Johannes erepenning

  Donderdag 29 november 2018 kreeg Johannes van der Pal uit Lemmer de eerste gemeentelijke erepenning. Dit ter gelegenheid van zijn afscheid als wethouder van De Fryske Marren. Burgemeester Fred Veenstra reikte de gemeentelijke erepenning uit tijdens zijn officiële afscheid in Beachclub Lemmer.

 • Tijdelijke ‘winterstop’ voor Kievitfontein Sloten

  (03-12-2018)
  Foto van de kievitfontein in Sloten

  De Kievitfontein in Sloten, onderdeel van 11Fountains, gaat vanaf 3 december 2018 tijdelijk uit. Ook de andere fonteinen van 11Fountains hebben een tijdelijke ‘winterstop’. Door de (eventuele) vorst kunnen de leidingen namelijk bevriezen wat schadelijk is voor een fontein. In het voorjaar gaan de fonteinen weer aan.

 • Raadsfracties CDA, FNP en VVD stellen voor om besluit zandwinning uit te stellen

  (27-11-2018)
  raadzaal

  In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de zandwinning in het IJsselmeer. De fracties van de coalitiepartijen stellen voor om de besluitvorming in de gemeenteraad van De Fryske Marren door te schuiven. Op de agenda van de gemeenteraad van woensdag 28 november staat een wijziging van het bestemmingsplan. Die wijziging moet zandwinning mogelijk maken.

 • Deelname in Westermeerwind is mogelijk vanaf 15 november

  (13-11-2018)

  Alle inwoners van de regio Lemmer en de gemeenten Noordoostpolder en Urk krijgen nog deze maand de gelegenheid financieel mee te profiteren van Windpark Westermeerwind. Vanaf 15 november kunnen zij exclusief inschrijven op twee speciaal voor dit doel opgerichte fondsen: het Westermeerwind Leningenfonds en het Westermeerwind Aandelenfonds. Beide fondsen worden beheerd door het Nederlandse Privium Fund Management B.V. (Privium), een beheerder van beleggingsfondsen, die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Inschrijving in deze fondsen is mogelijk tussen 15 november 2018 en 31 januari 2019. Hiermee lossen de initiatiefnemers en eigenaren van Windpark Westermeerwind hun belofte aan de omwonenden van het windpark in.

 • Fiets- en voetgangerspont Woudfennen uit de vaart

  (23-10-2018)
  Afbeelding fietspot Woudfennen

  Het pontje over de Skarster Rien bij Boornzwaag is uit de vaart. Dit in verband met een reparatie van een defect aan de voortstuwing. De pont zou eerder nog varen op de zaterdagen en zondagen van de herfstvakantie (20 tot en met 28 oktober). Dit is nu niet meer het geval. Vanaf volgend jaar vaart de pont weer volgens de vaste vaartijden.

Archief