Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Sjoerd Seffinga

  (20-07-2017)
  Lintje

  Op woensdag 19 juli 2017 kreeg de heer Sjoerd Seffinga uit Joure een Koninklijke onderscheiding. De heer Seffinga werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Frans Veltman spelde hem het bijhehorende versiersel op tijdens zijn afscheidsfeest van het personeel in Kerkgebouw Trinitas in Heerenveen.

 • Aanvragen minimabijdrage

  (12-07-2017)

  Heeft u een laag inkomen? Dan blijft er vaak weinig geld over voor leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport)club of theater bezoek. Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat iedereen meedoet in de samenleving, kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage in deze kosten.

 • Bescherm uw identiteit met de KopieID app

  (07-07-2017)
  kopieID app

  Fraudeurs kunnen kopieën van documenten van onschuldige mensen gebruiken om een andere identiteit aan te nemen. Door de KopieID app is het moeilijker om ermee te frauderen. Deze app maakt het mogelijk om met uw smartphone gemakkelijk een veilige kopie van uw identiteitsbewijs te maken. Zo kunt u met de KopieID app uw BSN doorstrepen op de kopie of kan er een watermerk overheen worden gezet met datum en doel van de kopie.

 • Vraag nu de jaarlijkse subsidie voor 2018 aan

  (01-07-2017)

  Van 1 juli 2017 tot 1 oktober 2017 kunt u subsidie aanvragen voor 2018. Dat betekent dat de aanvraag 2018 uiterlijk 30 september 2017 bij ons binnen moet zijn. Aanvragen voor jaarlijkse subsidie die later binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

 • De raad vergadert op 3 en 5 juli

  (26-06-2017)

  De gemeenteraad vergadert op maandag 3 juli 2017. Verwacht wordt dat de vergadering na agendapunt 5 wordt geschorst. De tweede termijn en de besluitvorming volgen tijdens de voortzetting van deze vergadering op woensdag 5 juli. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis, Herema State 1 in Joure en begint om 19.30 uur.

 • Frans Roobeek exposeert in gemeentehuis Joure

  (19-06-2017)
  Afbeelding schilderij

  Als Frans Roobeek rondkijkt, ziet hij in veel bewegingen. Of het nu de natuur, mensen of verkeersstromen betreft. Dichtbij huis en in binnen- of buitenland zoekt hij bewust naar structuren of patronen. Zijn veelzijdige werk is van 19 juni t/m 8 oktober 2017 te zien in het gemeentehuis in Joure.

 • Studiebeurs voor jongeren van 15 tot 28 jaar

  (19-06-2017)

  Door burgemeester en wethouders van De Fryske Marren worden ieder jaar studiebeurzen toegekend. 

 • Taxus snoeisel inzamelen tegen kanker

  (15-06-2017)
  afbeelding taxus baccata

  Wist u dat u heel eenvoudig vanuit uw eigen tuin de strijd tegen kanker kunt steunen? Door simpelweg het snoeisel van uw taxushaag in te leveren bij een inzamelpunt bij de milieuterreinen in Balk, Joure en Lemmer. In de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit in de snoeiperiode een hoge concentratie van de werkzame stof (Baccatine) waarvan chemokuren worden gemaakt.

 • Risico's en bestrijding van de berenklauw

  (06-06-2017)
  Foto van een reuzenberenklauw

  Sinds enkele jaren komt de berenklauw voor in onze gemeente. Vooral de reuzenberenklauw kan bij aanraking tot brandwonden leiden. We bestrijden deze plant op locaties waar een groot risico is op aanraking, zoals wandel- en fietspaden en speelplekken. Ook nu zijn we hier weer volop mee bezig. In dit bericht vindt u meer informatie over het gevaar van deze plant. Ook kunt het bij ons melden als u een berenklauw aantreft.