Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Veilig werken certificaat voor de buitendienst

  (14-12-2017)
  Uitreiking VCA certificaat

  Als eerste gemeente in Friesland heeft de volledige buitendienst van De Fryske Marren het VCA*-certificaat ontvangen. Dit betekent dat de volledige buitendienst voldoet aan de voorschriften en instructies voor veilig werken. Denk aan het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, het beschikbaar hebben van instructies, keuring van materieel en het vastleggen van alle afspraken in een systeem. Dat we deze certificering in één keer voor elkaar hebben voor de volledige buitendienst, daar zijn we hartstikke trots op”, zegt Harm de Roo, teamleider bij de buitendienst. "Je weet dat je het goed voor elkaar hebt en deze certificering bevestigt dat".

 • Uitleenpunt voor rolstoelen in Suderigge geopend

  (14-12-2017)

  Inwoners van Lemmer e.o. die af en toe een rolstoel willen gebruiken kunnen vanaf 12 december terecht bij locatie Suderigge van zorgcentrum Hof & Hiem in Lemmer. Hier is het uitleenpunt gevestigd waar voor korte tijd een rolstoel geleend kan worden. Het uitleenpunt voor deze rolstoelen is een pilot en een initiatief van Hof & Hiem, Medipoint (rolstoelleverancier) en gemeente De Fryske Marren.

 • Verkoop bij inschrijving: Schoolgebouw Koningin Julianalaan 7 in Joure

  (13-12-2017)
  Afbeelding schoolgebouw

  In de wijk Zuiderveld verkopen wij het schoolgebouw van de voormalige basisschool "De Pikestjelp". We verkopen het gebouw bij inschrijving. U kunt tot 10 januari een bod uitbrengen. Wilt u meer weten over dit object of andere objecten die wij te koop aanbieden? Kijk dan op www.defryskemarren.nl/vastgoed

 • Inloopbijeenkomst voor bewoners Zuiderveld

  (12-12-2017)
  Impressie woningen Zuiderveld in Joure

  Op de locatie van de voormalige Zuiderveldschool in Joure zijn plannen om 12 levensloopbestendige woningen te bouwen. Deze duurzame (gasloze) woningen worden gebouwd door ontwikkelaar Vazet. Samen met Vazet organiseren we een inloopbijeenkomst voor omwonenden en belanghebbenden waarin u deze plannen kunt inzien. We nodigen u van harte uit om op maandag 15 januari tussen 17.00 tot 19.00 uur binnen te lopen op het gemeentehuis in Joure.

 • 'Ik betaalde veel aan gas en elektra, daar wilde ik een oplossing voor'

  (11-12-2017)
  Afbeelding William Kuiper

  Dakisolatie, dubbel glas, bodemisolatie en zonnepanelen: het huis van William Kuiper uit Balk is nu een stuk energiezuiniger dan toen hij het vorig jaar kocht. Dat heeft hij vooral te danken aan het energiebesparingsproject Tûk Wenjen van gemeente De Fryske Marren. Met de campagne Groene Start hoopt de gemeente zoveel mogelijk inwoners enthousiast te maken voor het project.

 • Samenwerken aan passende en duurzame huisvesting voor iedereen

  (05-12-2017)
  Foto van delegatie van gemeente De Fryske Marren, huurdersverenigingen en woningcorporaties na ondertekening prestatieafspraken

  Gemeente De Fryske Marren, de huurdersverenigingen Haskerland, Lemsterland en Zuidwest-Friesland en de woningcorporaties Accolade, Lyaemer Wonen, Wonen Zuidwest Friesland en Elkien hebben afspraken gemaakt over het aanbod van huurwoningen in de gemeente. Daarvoor hebben zij vandaag de zogenaamde “Prestatieafspraken De Fryske Marren 2017 - 2021” ondertekend. De partijen zijn verheugd dat er goede afspraken gemaakt zijn in het belang van de volkshuisvesting en de huurders in De Fryske Marren.

 • Koop nu uw pontabonnement Langweerdervaart voor 2018

  (01-12-2017)
  Foto van pont Langweerdervaart

  De verkoop van de pontabonnementen 2018 is gestart op 1 december 2017. U kunt de abonnementen online bestellen via www.defryskemarren.nl/pont. U kunt ook tijdens openingstijden een pontabonnement kopen bij het gemeentehuis in Joure of het VVV kantoor in Joure of Langweer. Tijdens de Winterfair op 22 december in Langweer kunt u bij de kraam van VVV de Friese Meren - Gaasterland ook pontabonnementen kopen.

 • Meld uw locatie als u wilt carbidschieten op oudejaarsdag

  (01-12-2017)
  Foto carbid schieten

  Carbid schieten is wettelijk verboden, ook tijdens oud en nieuw. Maar, het is binnen onze gemeente een traditie geworden die we op oudejaarsdag niet helemaal willen verbieden. De burgemeester kan daarom gebieden aanwijzen waar carbid schieten, onder voorwaarden, is toegestaan.

 • Maak ook dit jaar kans op € 500,- voor de oudjaarsviering

  (13-11-2017)

  Organiseert u een vernieuwende activiteit voor de oudjaarsviering in uw dorp of wijk? Laat het ons weten want ook dit jaar maakt u kans op een bijdrage van € 500,-.

Archief