Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Afwijkende dag raadsvergadering 31 oktober

  (19-10-2017)

  De vergadering van de gemeenteraad begint dinsdag 31 oktober om 19.30 uur. De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis, Herema state 1 in Joure.

 • Aanmelden evenement 2018

  (18-10-2017)

  Wilt u in 2018 een evenement organiseren? Meld dan nu uw evenement bij ons aan. Zonder aanmelding komt uw evenement niet in aanmerking voor het aanvragen van een evenementenvergunning. Aanmelden kan tot 15 november 2017.

 • Vanaf november elke maand gemeentelijke informatie in uw brievenbus!

  (18-10-2017)

  Op woensdag 8 november introduceert gemeente De Fryske Marren een nieuw maandelijks katern op papier, huis-aan-huis verspreid in de hele gemeente. In dit nieuwe katern vindt u informatie en achtergronden over gemeentelijke projecten en activiteiten.

 • Ministerie opent internetconsultatie voor aansluitroutes Lelystad Airport

  (06-10-2017)
  Afbeelding Lelystad uit de lucht

  Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt de opening van Lelystad Airport in april 2019 voor. Hiervoor is een ontwerp van de aansluitroutes op het hogere luchtruim voor de luchthaven opgesteld. Met dit ontwerp kunnen 10.000 vliegbewegingen veilig op Lelystad Airport worden afgehandeld. Het ontwerp ligt nu voor ter consultatie. Het ministerie is op zoek naar verbeterpunten op dit ontwerp binnen de geldende uitgangspunten van het Kabinet.

 • Gemeentelijk vastgoed in de verkoop

  (06-10-2017)

  De gemeente heeft diverse panden in bezit. Een deel van die panden gaat de komende tijd in de verkoop. Op dit moment hebben we drie schoolgebouwen in de verkoop in Vegelinsoord, Elahuizen en Joure.  De gebouwen die te koop staan zijn te vinden op een eigen website. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief waarin we nieuwe objecten aankondigen.

 • Nieuwe papiercontainers in Langweer, Haskerhorne, Sint Nicolaasga en regio Lemmer

  (29-09-2017)
  Foto papiercontainer

  Inwoners van Langweer, Haskerhorne, Sint Nicolaasga en de regio Lemmer, krijgen de komende tijd een nieuwe container voor oud papier en karton. Voor de regio Lemmer gaat het om een omruiling van de huidige papiercontainer. De inwoners van Langweer, Haskerhorne en Sint Nicolaasga en omstreken ontvangen voor het eerst een papiercontainer. De oud papiercontainers hebben een blauw deksel en worden voor 1 november bij alle huishoudens thuis bezorgd of omgeruild.

 • Huisnummers in het buitengebied

  (25-09-2017)
  Illustratie reflecterend huisnummer

  112 – Als elke seconde telt. Bij bijvoorbeeld brand, een inbraak, een ongeval, een hartaanval of beroerte wordt 112 gebeld. Als dan iedere seconde telt en hulpdiensten zeer snel bij het correcte adres moeten zijn, komt het heel vaak voor dat er geen of slecht leesbare huisnummers zijn. Hierdoor verliezen hulpdiensten enorm veel tijd.

Archief