Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • 160 leerlingen Bornego actief met projectweek zwerfafval

  (15-02-2019)
  Afbeelding van wethouder Luciëne Boelsma in zeilboot

  Voor de eerste en tweedejaars-leerlingen van het Bornego College in Joure stond afgelopen week in het teken van zwerfafval. Op de fiets op zoek naar ‘afvalhotspots’ in de omgeving, luisteren naar gastlessen en een kunstwerk bouwen van plastic flesjes. En natuurlijk zelf aan de slag met het bedenken van oplossingen voor zwerfafval. “Een nuttige week en ik ben trots op jullie inzet en oplossingen”, zegt wethouder Luciënne Boelsma. Zij had de eer om het kunstwerk - een zeilboot gemaakt van plastic flesjes - bij het Bornego College in gebruik te nemen en hiermee de projectweek samen met de leerlingen af te sluiten.

 • Verkiezingsborden in De Fryske Marren

  (13-02-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 vinden de gecombineerde verkiezingen plaats. U kunt dan stemmen voor zowel de leden van de Provinciale Staten van Fryslân als voor de leden van het algemeen bestuur van het Wetterskip Fryslân of het Waterschap Zuiderzeeland. Op vrijdag 15 februari 2019 kunnen politieke partijen daarom weer reclame maken voor de verkiezingen.

 • Onderzoek naar welzijn en wonen in gemeente De Fryske Marren

  (12-02-2019)

  Gemeente De Fryske Marren wil graag weten wat onze inwoners vinden van hun welzijn en het wonen in onze gemeente. Daarom hebben wij onafhankelijk onderzoeksbureau Enneüs gevraagd een onderzoek voor ons uit te voeren. Begin deze week hebben 2.500 willekeurige adressen in onze gemeente een vragenlijst ontvangen. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken wij om het welzijnswerk in onze gemeente verder te verbeteren.

 • Aanvragen basis energieadvies weer mogelijk!

  (08-02-2019)
  Icoon woningscan Tûk Wenjen

  Bent u een particuliere woningeigenaar en woont u in De Fryske Marren? Dan is het mogelijk om basis energieadvies aan te vragen. Vanuit het energiebesparingsproject Tûk Wenjen helpen we u als woningeigenaar om uw koopwoning stapsgewijs (verder) te verduurzamen. Door het onafhankelijke basis energieadvies wordt duidelijk welke maatregelen u aan uw woning kunt nemen, wat de kosten bedragen en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. De energieadviezen worden door verschillende energieadviespartijen verstrekt waarmee we een samenwerkingsverband hebben en waar u als inwoner zelf een keuze uit kunt maken.

 • Stageplaats gezocht voor wethouder Luciënne Boelsma

  (06-02-2019)
  Foto van wethouder Luciënne Boelsma in het Woudagemaal in Lemmer

  Wethouder Luciënne Boelsma wil de komende periode graag regelmatig een dagdeel stage lopen bij verschillende organisaties en instellingen in onze gemeente. “Stagelopen is een mooie manier om in de praktijk te ervaren waar organisaties en instellingen tegen aanlopen. Als wethouder passeren dagelijks verschillende beleidsdocumenten en adviezen mijn bureau. Ik vind het fijn om daarnaast ook gevoel te hebben bij de praktijk, zodat je weet waar je het over hebt en wat er speelt in onze samenleving.”

 • Put van Nederhorst zoekt exploitant

  (01-02-2019)
  Een foto op de locatie

  Voor een geliefde zwemlocatie met strand bij Joure zoeken wij een ondernemer met recreatieroots. Bent u die enthousiaste ondernemer die een goede service naar onze recreanten kan combineren met de uiteenlopende belangen die deze bijzondere locatie met zich meebrengt? Dan zijn we op zoek naar u!

 • Brug over de Tjonger wordt vernieuwd

  (30-01-2019)
  Illustratie Krombrug

  De brug over de Tjonger, bij het Krompad in Langelille, wordt vernieuwd. De huidige brug is aan het eind van de Tweede Wereldoorlog (1944) gebouwd en voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. FARSK buro voor architectuur en bouwkunde ontwierp een nieuwe brug die past in het landschap. Op maandag 18 februari 2019 starten we met de sloop van de huidige brug. Vanaf 1 april 2019 kunt u gebruikmaken van de nieuwe brug.

 • Wijziging in voorwaarden voor verkiezingsreclame

  (29-01-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 vinden de zogenoemde gecombineerde verkiezingen plaats. U kunt dan stemmen voor zowel de leden van de Provinciale Staten van Fryslân als voor de leden van het algemeen bestuur van het Wetterskip Fryslân of het Waterschap Zuiderzeeland. Dit betekent dat er door politieke partijen vanaf vrijdag 15 februari 2019 weer reclame gemaakt kan worden voor de verkiezingen (verkiezingsreclame).

 • Toegang gemeentehuis Herema State tijdelijk gewijzigd

  (21-08-2018)

  Op dit moment wordt de glazen vleugel van gemeentehuis Herema State verbouwd. Voor de veiligheid van onze bezoekers hebben we daarom de gebruikelijke route van 27 augustus 2018 tot uiterlijk 1 april 2019 afgesloten voor publiek. U kunt dus tijdens deze periode niet vanuit de hoofdingang van het park (aan de Midstraat-kant) de laan in.

Archief