Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Pubquiz over Woonvisie gaat niet door

  (18-05-2018)
  Illustratie pubquiz

  De pubquiz van vrijdag 25 mei in ’t Haske in Joure gaat niet door. Er hebben zich tot vandaag geen teams aangemeld. We verwachten niet dat er de komende dagen ineens wel veel deelnemers zich zullen melden.

 • De Fryske Marren doet mee met NIXzonderID

  (17-05-2018)
  NixzonderID

  Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers van drank en sigaretten in te schatten. Daarom is er van 17 mei tot 1 juni een landelijke actie NIXzonderID. Tijdens de actie roepen we jongeren op hun ID klaar te houden bij aankoop van alcohol en tabak. Want NIX doe je samen.

 • Op naar de volgende fase van Tramdijk Oost

  (15-05-2018)
  Luchtfoto tramdijk oost

  Ten noorden van Lemmer ligt de wijk Tramdijk Oost. Deze woonwijk wordt in meerdere fasen ontwikkeld. Nu fase 1 is uitverkocht, starten we met de voorbereidingen van fase 2. Binnenkort zijn daarvoor de eerste werkzaamheden zichtbaar. De verkoop van deze fase start waarschijnlijk dit najaar.

 • Neem een kijkje op de bouw in Lemmer

  (15-05-2018)
  Foto van de werkzaamheden aan de N359 bij Lemmer

  Kom op zaterdag 2 juni naar de Dag van de Bouw

  Samen met aannemer Van Gelder werkt de provincie Fryslân aan de weg (de N359) door Lemmer. Wat gebeurt daar precies? En waarom gebeurt dat? De provincie Fryslân is de opdrachtgever, maar wat doet een provincie eigenlijk? En wat doet een aannemer? Van Gelder en de provincie Fryslân zetten op zaterdag 2 juni de bouwhekken open voor het publiek om al deze vragen te beantwoorden. Stap op de fiets en bezoek verschillende locaties langs de weg. Of stap in één van de treintjes, en laat je langs de locaties rijden. 

 • Kent u iemand die een onderscheiding verdient?

  (09-05-2018)
  Afbeelding koninklijke onderscheiding

  Elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag ‘regent’ het lintjes. Eens per jaar worden Nederlanders die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving beloond met een Koninklijke onderscheiding. Het toekennen van een onderscheiding gebeurt niet zomaar, daar gaat een langdurige procedure aan vooraf. Als u iemand voor de Lintjesregen van 2019 wilt voordragen, houdt u er dan rekening mee dat uw voorstel uiterlijk 15 juni 2018 bij ons binnen moet zijn.

 • Jaarrekening positief maar minder ruimte voor plannen

  (09-05-2018)
  Illustratie Kadernota

  De jaarrekening 2017 van onze gemeente sluit met een positief saldo van €1,3 miljoen (in 2016 was dit €154.000). Eénmalige meevallers uit vooral het grondbedrijf van de gemeente (aan- en verkoop van grond), verklaren een voordeel van ongeveer €3,4 miljoen. Daarnaast is er een structurele tegenvaller van €4,1 miljoen in het beleidsveld sociaal domein, zoals afgelopen week bekend werd. Dit heeft invloed op de beperkte financiële ruimte in de kadernota 2018.

 • Vernieuwing fietspad Sondel-Nijemirdum-Oudemirdum

  (02-05-2018)
  Werkzaamheden aan fietspad

  Het tegelfietspad van Sondel via Nijemirdum naar Oudemirdum wordt vernieuwd: er komt een betonnen fietspad in van 2,75 meter breed (huidige breedte was 2,10 meter). Het tegelfietspad was verouderd en door de vele kieren niet meer veilig. Met het betonnen fietspad ligt er straks een duurzaam, nieuw fietspad voor zowel de bewoners, scholieren als recreanten, op deze veelgebruikte fietsroute. Het gaat om een totale lengte van zo’n 5 km. Aannemer Joost Visser Infra BV voert het werk voor ons uit.

 • Iepen voor particulieren

  (02-04-2018)
  Logo Iepenwacht

  Voor particulieren in de Friese gemeenten bestaat momenteel een regeling voor de aanplant van resistente iepen. Het gaat hierbij om aanplant van bomen in particuliere tuinen, monumentale erven en landschappelijke inpassing van (agrarische) bedrijven. Aanplant van de bomen is gratis. De bomen worden geleverd en aangeplant door de Stichting Iepenwacht Fryslân. De regeling is van toepassing voor het plantseizoen 2017/2018.

 • Frij-Stiper: het vrijwilligersproject van LF2018. Helpt u ook mee?

  (01-03-2018)
  Log Frij-stiper

  Wilt u vrijwilligerswerk doen voor Culturele Hoofdstad? Geef u op en word ook FRIJ-STIPER. Leeuwarden-Fryslân bestaat uit een programma met veel voorstellingen en evenementen. Dit programma wordt een groot succes. Maar…dat lukt alleen wanneer er voldoende vrijwilligers meedoen. Vrijwilligers in alle soorten en maten. En voor veel verschillende werkzaamheden. Van wegwijzer tot techneut en van bewaker tot timmerman.

Archief