"Ik ben gewend om iedere week een weblog bij te houden. Vaak gaat het over een onderwerp dat die week in de gemeenteraad of het college van B&W aan de orde is geweest. Of bijvoorbeeld over iets dat ik heb gedaan of waarbij ik aanwezig was. En dat doe ik vooral om de lezers een indruk te geven van het werk van het gemeentebestuur."

 • De laatste

  Het is mijn laatste blog van dit jaar. Tijdens het schrijven heb ik nog de klanken van het Ave Verum van Caccini in mijn hoofd. Met dat indrukwekkende stuk besloot Jan Vermaning zijn inspirerende kerstconcert in Joure dat maandagmiddag via een livestream werd uitgezonden.

 • Beste Fryske Marders

  Zaterdagavond zaten velen van ons voor de tv om naar de persconferentie van het kabinet te kijken. En eigenlijk wisten we vooraf al wat de boodschap zou zijn. Opnieuw een lockdown. Geen school, geen sport, geen cultuur, de meeste winkels gesloten. Kortom: opnieuw gaat onze samenleving een aantal weken op slot.

 • Gemeente en regeerakkoord

  Eindelijk is het dan zo ver. Er ligt een regeerakkoord waarin de vier partijen die een coalitie gaan vormen hun plannen hebben beschreven. De Tweede Kamer debatteert erover en er wordt een formateur aangewezen. Die gaat een ministersploeg samenstellen. We mogen er nu wel op rekenen dat er in de eerste weken van januari een nieuw kabinet is dat snel aan de slag gaat met de uitvoering van het akkoord.

 • Lopende en andere zaken

  En door, dat schreef ik vorige week. En dat doen we dus. In de voorbije week weer een aaneenschakeling van vergaderingen, overleggen en gesprekken. Er werden besluiten genomen, kwesties besproken en de voortgang van allerlei zaken kwam aan de orde.

 • En door

  Het was een bijzondere gebeurtenis dinsdagavond in het gemeentehuis. Tijdens een vergadering van de gemeenteraad werd ik opnieuw geïnstalleerd als burgemeester van De Fryske Marren. Maar in de raadzaal waren maar heel weinig mensen, alleen degenen die een aandeel in het gebeuren hadden.

 • Rust en geduld

  In de voorbije week volgden de ontwikkelingen rond corona zich in hoog tempo op. Het is onvoorstelbaar hoe snel het aantal besmettingen stijgt. Ook in onze gemeente. Het aantal positieve testen verdubbelde nog net niet.

 • Vrijheid

  In Balk had ik deze week een ontmoeting met de bewonerscommissie van het azc. Een gesprek in de grote zaal van De Treemter, op gepaste afstand van elkaar.

 • Ondertussen in De Fryske Marren

  Het is vrijdagmorgen. We wachten met enige spanning af welke maatregelen het kabinet vanavond gaat aankondigen. Welke beperkingen zullen er worden opgelegd om de onheilspellende stijging van het aantal coronabesmettingen te doen stoppen?

 • Gekkenhuis

  Het is de afgelopen dagen een gekkenhuis bij ons team toezicht en handhaving. Iedereen belt en mailt over de nieuwe coronamaatregelen die vanaf 6 november van kracht zullen zijn.

 • Toekomst

  In verschillende bijeenkomsten ging het in de voorbije week over onderwerpen die met de toekomst, dichtbij of verder weg, hebben te maken.

RSS feed