"Ik ben gewend om iedere week een weblog bij te houden. Vaak gaat het over een onderwerp dat die week in de gemeenteraad of het college van B&W aan de orde is geweest. Of bijvoorbeeld over iets dat ik heb gedaan of waarbij ik aanwezig was. En dat doe ik vooral om de lezers een indruk te geven van het werk van het gemeentebestuur."

 • Weer niet of..

  Vorig jaar waren er veel plannen en ideeën om op een bijzondere manier aandacht te besteden aan 75 jaar bevrijding. Het kon allemaal niet doorgaan. We koersten op 75 plus 1; dit jaar zouden de projecten wel kunnen worden uitgevoerd. Dachten we. Het blijkt weer niet zo te zijn.
 • Energie

  Soms is het een opgave om een blog te schrijven. Een drukke week, geen inspiratie, het komt wel eens voor. Het is de komende zomer tien jaar geleden dat ik ermee begon. In de loop van de jaren zijn het enkele honderden stukjes geworden. Misschien is het goed om er na tien jaar mee te stoppen, of op zoek te gaan naar een andere vorm. Daar denk ik over na.
 • Vertrouwen

  Tijdens het schrijven van dit stukje klinkt op de achtergrond het debat in de Tweede Kamer. De start van de formatie van het nieuwe kabinet lijkt volledig ontspoord. Er worden door de verschillende fractievoorzitters grote woorden gebruikt om uiting te geven aan hun ongenoegen over de werkwijze van de verkenners en wat er in de verschillende gesprekken wel of niet is besproken.
 • Een domper met uitzicht

  “Opnieuw een enorme domper”, zei premier Rutte tijdens de persconferentie van deze week. Behalve dat de avondklok een uur later ingaat had hij ons weinig positiefs te bieden. Dat is jammer, meer dan jammer. Want hadden we niet gehoopt, op basis van de vorige persconferentie, dat misschien de terrassen weer open zouden gaan of dat we thuis meer dan één bezoeker mogen ontvangen.
 • Enerverende verkiezingen

  De afgelopen dagen stonden bijna volledig in het teken van de verkiezingen. Bijzondere verkiezingen waren het. En dan heb ik het over de organisatie én over de uitslag. Hoewel sommigen twijfelden - kun je wel verkiezingen houden in deze coronatijden - bleek het wel te kunnen. Er is ontzettend veel tijd gestoken in de voorbereidingen en daar hebben we deze week profijt van gehad.
 • We zijn er nog niet

  Vanmorgen was ik bij de kapper. Mooi dat mijn haar na een aantal maanden weer in het juiste model kon worden geknipt. Ik moest even denken aan het verhaaltje over Floddertje dat we vroeger vaak voorlazen aan onze kinderen: “Je haar lijkt wel een vogelnest”. Maar het is natuurlijk vooral mooi dat de kappers weer open zijn
 • Experimenten

  In een open brief aan alle ondernemers in Fryslân schreven de burgemeesters uit onze provincie dat we op dit moment misschien wel in de meest ingewikkelde fase van de coronacrisis zitten. Vanuit maatschappelijke en economische overwegingen willen we allemaal dat maatregelen worden versoepeld.
 • Meedoen

  Terwijl de campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart langzaam van start gaan, bereiden we ons ook alweer voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Net als vier jaar geleden kun je in onze gemeente meedoen aan de cursus Politiek Actief.
 • IJspret

  De Fryske Marren was de afgelopen dagen letterlijk in beeld. Ik zag bij de NOS een prachtig filmpje van een besneeuwd Sloten voorbijkomen. En bij de eerste beelden van schaatsers op natuurijs zagen we het Nannewiid, ook bij de NOS. Inmiddels weet ik dat er de komende dagen nog meer landelijke filmploegen naar onze gemeente zullen afreizen. Het klopt, niet alleen zomers valt er in De Fryske Marren veel te genieten. Nu er ijs ligt zien we een heel andere kant van diezelfde prachtige omgeving.
 • Een drukke week

  Op allerlei terreinen gebeurde er weer heel veel deze week. Tijdens de persconferentie van onze premier werd definitief bekend gemaakt dat de basisscholen volgende week weer open gaan. Vanaf 10 februari mag je bij winkels weer artikelen ophalen die je daarvoor hebt besteld. De avondklok zal nog wel even blijven.
RSS feed