"Ik ben gewend om iedere week een weblog bij te houden. Vaak gaat het over een onderwerp dat die week in de gemeenteraad of het college van B&W aan de orde is geweest. Of bijvoorbeeld over iets dat ik heb gedaan of waarbij ik aanwezig was. En dat doe ik vooral om de lezers een indruk te geven van het werk van het gemeentebestuur."

  • De kop boven deze blog is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. En in dit kader mocht ik maandagmorgen om 9.00 uur voorlezen op basisschool De Trieme in Sintjohannesga. Een mooi begin van de werkweek.
  • In mijn agenda was deze week ieder uur gevuld met afspraken. Volledig in strijd met de goede tips die ik laatst kreeg tijdens een cursus Work-Life Balance. Maar al die afspraken waren wel interessant, nuttig en (of) leuk.
  • Ik heb vandaag, 30 september, weer eens gekeken op de website van de Rijksoverheid over de coronacijfers. Er worden in onze gemeente voor deze dag drie positieve besmettingen gemeld en geen ziekenhuisopnames. Dat zijn bemoedigende cijfers.
  • En weer is er nieuws over het azc in Balk. Opnieuw ligt er de vraag of dit centrum langer open mag blijven. Ik denk dat er in ons land geen asielzoekerscentrum is te vinden met zo’n bijzondere ‘historie’ als dat in Balk. Er is in de afgelopen vijf jaar heel veel gebeurd. Ook de aanloop, in 2014-2015 was al bijzonder.
  • De afgelopen week stond in het teken van ondermijning. Op dinsdag en woensdag waren er in Joure studiedagen voor medewerkers van alle Friese gemeenten, van de politie en andere overheidsdiensten. En op donderdagavond was er een avond voor ondernemers over hetzelfde onderwerp.
  • Deze week hadden wethouder Luciënne Boelsma en ik een overleg met de leden van onze sollicitatieraad. Eind 2019 was de oprichtingsbijeenkomst van deze sollicitatieraad. Uniek in ons land, maar wat mij betreft wel belangrijk.
  • Na een aantal weken vakantie ben ik deze week weer aan de slag gegaan. We hebben de vakantie grotendeels doorgebracht op het platteland van Midden-Frankrijk, bijna letterlijk in ‘the middle-of-nowhere’. Erg rustig en dus alle gelegenheid om zelf rust te nemen en nieuwe energie op te doen voor de komende tijd.
  • Ik kwam een weblog van mijzelf van een aantal jaren geleden tegen. Ik schreef over de vakantieperiode die was begonnen en in overheidsland tot een enorme rust leidde. Wekenlang geen vergaderingen of andere activiteiten. Tijd om achterstallige klusjes uit te voeren. Dat is dit jaar heel anders. Er gebeuren bijzondere dingen.
  • Na de persconferentie van het kabinet van vorige week vrijdag ziet het er opeens weer heel anders uit. Eind juni werden bijna alle coronaregels afgeschaft.
  • In de afgelopen week heeft de gemeenteraad twee keer vergaderd. Voor de bespreking van de jaarlijkse perspectiefnota nemen we altijd de tijd. Het is namelijk het stuk waarin het college van burgemeester en wethouders met plannen voor het komende jaar komt.
RSS feed