Het college van burgemeester en wethouders (ook wel het college van b en w of nog korter b en w genoemd) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college van De Fryske Marren bestaat uit de burgemeester en vijf wethouders. Zij worden bijgestaan door de gemeentesecretaris. De gemeentesecretaris adviseert en ondersteunt het college en zorgt ervoor dat de gemeentelijke organisatie de besluiten van het college uitvoert.

Wie is wie en doet wat?

De collegeleden stellen zich graag aan u voor. Daarnaast kunt u hier ook vinden welke nevenfuncties zij hebben en hoe de taken in het college zijn verdeeld, de zogenaamde portefeuilles. Wilt u contact opnemen met een collegelid? Dat kan natuurlijk. U kunt bellen via telefoonnummer 14 05 14 (het nummer 0513 - 239 525 is tijdelijk buiten gebruik) of een bericht aan het college sturen.

Meer weten over het collegelid? Dan kunt u doorklikken op de naam.

Fred Veenstra

Fred Veenstra

Fred Veenstra is de eerste kroonbenoemde burgemeester van onze gemeente. Hij is voorzitter van het college en de gemeenteraad. Hij woont in Goingarijp.

Frans Veltman

Frans Veltman

Frans Veltman is wethouder namens het CDA. Hij is bij afwezigheid van de burgemeester de 1e vervanger (locoburgemeester). Frans Veltman woont in Oudega.

Jos Boerland

Jos Boerland

Jos Boerland is wethouder namens de VVD. Hij is na wethouder Veltman de 2e locoburgemeester. Jos Boerland woont in Joure.

Roel de Jong

Roel de Jong

Roel de Jong is wethouder namens de PvdA. Hij is na wethouder Boerland de 3e locoburgemeester.

Luciënne Boelsma

Luciënne Boelsma

Luciënne Boelsma is wethouder namens het CDA. Zij is na wethouder Groeneveld de 5e locoburgemeester en woont in Idskenhuizen.

Irona Groeneveld

Irona Groeneveld

Irona Groeneveld is wethouder namens GroenLinks. Zij is na wethouder De Jong de 4e locoburgemeester.

Ditta Cazemier

Ditta Cazemier is gemeentesecretaris en algemeen directeur van de organisatie. Zij neemt wekelijks deel aan de collegevergaderingen.