Berging Vickers Wellington uit IJsselmeer start in augustus (17-06-2016)

Dit item is verlopen op 01-10-2016.
Afbeelding van de crashlocatie Vicker Wellington in het IJsselmeer

In augustus van dit jaar zal Leemans Speciaalwerken uit Vriezenveen de civieltechnische werkzaamheden uitvoeren voor de berging van een Vickers Wellington. Dit vliegtuig is vermoedelijk in de nacht van 8 op 9 mei 1941 neergeschoten boven het IJsselmeer, 15 kilometer buiten de haven van Lemmer. De berging wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de gemeente De Fryske Marren, in nauwe samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht.

Vanochtend 17 juni vond in het gemeentehuis in Joure een persconferentie plaats. Eerste spreker was burgemeester Fred Veenstra: “Al vele jaren - al begonnen onder de toenmalige gemeente Gaasterlân-Sleat - is er gesproken over een langdurige zandwinning in het IJsselmeer, door het bedrijf Koninklijke Smals uit Limburg.“ Veenstra vervolgt: “Voor het vergunningentraject troffen duikers in april 2014 onderdelen van een vliegtuig en wapens aan. Van de vondst is melding gedaan bij de politie. Vervolgens zijn het ministerie van Defensie en onze gemeente geïnformeerd. Daarna is de hele machinerie in werking gesteld. We gaan over tot berging omdat net op die plaats de zandwinning plaats moet vinden. Daarnaast weten we nu zeker dat er twee bommen liggen en moeten we vanuit het oogpunt van veiligheid ook tot berging overgaan “

Majoor Arie Kappert, stafofficier vliegtuigberging, gaf een presentatie. Hij benadrukte dat het niet zeker of het inderdaad het vliegtuig is waarover in sommige media is gespeculeerd. Kappert: “Als blijkt dat het een ander toestel is, dan heeft iemand wat uit te leggen en dat zijn niet wij.” Hij benadrukt de unieke wijze van bergen: “Het is voor het eerst in de historie dat een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog op deze wijze, via een damwand, wordt geborgen.”

De derde presentatie was van Evander Broekman van Leemans Speciaalwerken uit Vriezenveen. De planning is dat Leemans begin augustus begint met de aanvoer van materieel en het spuiten van de damwand. Eind augustus kan begonnen worden met de daadwerkelijke berging. Leemans: “Er wordt een damwand om het vliegtuig gelegd van 25 bij 36 meter. Hiervoor wordt een gebied van een kilometer bij een kilometer afgezet. De werkzaamheden vinden plaats vanaf een ponton. De start van de feitelijke ruiming en berging is 22 augustus 2016. We denken dat deze werkzaamheden maximaal vier weken duren.”