Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op enkele stembureaus in onze gemeente kan 14 en 15 maart vervroegd gestemd worden. Voor de bezetting van de stembureaus zijn wij op zoek naar enthousiaste leden die zitting willen nemen op een stembureau. Als u op een stembureau werkt, krijgt u een vergoeding. Helpt u mee? 

Wat doet een lid van een stembureau?

Stembureauleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een succesvol verloop van het stemproces. Zij controleren de stempas van de kiezer, overhandigen het stembiljet, tellen na afloop de stemmen en zien toe op naleving van de coronamaatregelen in het stemlokaal. Als lid van het stembureau helpt u mee de gemeenteraadsverkiezingen in goede banen te leiden.

Op maandag 14, dinsdag 15 maart en woensdag 16 maart 2022 kunnen kiezers tussen 07.30 uur en 21.00 uur hun stem uitbrengen. Rond 07.00 uur zijn de stembureauleden aanwezig in het stemlokaal en zijn de hele dag beschikbaar. In overleg met de voorzitter zijn er momenten in te plannen dat je niet aanwezig hoeft te zijn. Woensdag 16 maart is elk stembureaulid vanaf 21.00 uur aanwezig om mee te helpen met tellen van de stemmen.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden

Enthousiast geworden en wilt u zich aanmelden als stembureaulid of teller? Meldt u zich dan aan via de aanmeldknop. Als stembureaulid krijgt u vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente.

Ik meld mij aan als stembureaulid/teller